Skip to content

Apexresectie

Apexresectie

In enkele gevallen kan het voorkomen dat een goed uitgevoerde wortelkanaalbehandeling niet toereikend is om een wortelpuntontsteking te verwijderen.

Het ontstekingsweefsel wordt dan chirurgisch verwijderd. Zo een behandeling heet een apexresectie, ook wel wortelpuntbehandeling.

Tijdens een apexresectie wordt er een kleine snee in het verdoofde tandvlees gemaakt en wordt het tandvlees opengeklapt. Vervolgens wordt er met een klein boortje door het bot naar de punt van de wortel geboord en wordt het ontstekingsweefsel en ook een stukje van de wortelpunt weggehaald. Het einde van het wortelkanaal wordt opgevuld met een kleine vulling. Op deze manier wordt het kanaal afgesloten. Hierna wordt het tandvlees gehecht. Enkele dagen na de behandeling komt u terug voor controle en om de hechtingen te verwijderen.

Na de behandeling

Voor een goede wondgenezing is het normaal reinigen van de tanden en kiezen zeer belangrijk. Wees in het begin wel voorzichtig rondom de wond en de hechting. U krijgt een recept voor mondspray om het behandelde gebied te desinfecteren. Na de controle en het verwijderen van de hechtingen mag u weer normaal poetsen.

Heeft u vragen of
wilt u een afspraak maken?